Akupunktion hoitotapahtuma

Tutkiminen

Ensimmäisellä hoitokerralla kartoitan asiakkaan terveydentilan esitietolomakkeen ja alkuhaastattelun avulla.

Asiakas kertoo oireet ja kyselen täydentäviä kysymyksiä hänen terveydestään, sairaushistoriastaan ja elämäntilanteestaan.

Akupunktiohoidon voi estää: (Kysy lisää)

    • Jos on tuore sydän- tai aivoinfarkti, sydämessä oleva keinoläppä tai tahdistin
    • Verenohennus- lääkitykset, verenvuotosairaudet
    • Päällä oleva flunssa ei ole este, sitäkin voidaan myös hoitaa.
    • Veriteitse tarttuvat taudit (Hiv, Hepatiit, jne)

Hoito

Diagnoosin tehtyään valitsen akupunktiopisteet ja laitan niihin akupunktioneulat, joiden annetaan vaikuttaa noin 25 minuuttia. Hoito on yleensä kivutonta, koska neulat ovat ohuita ja pistämistekniikka hellävaraista. Hoidossa käytän vain steriilejä kertakäyttöneuloja. Hoitokertojen määrä riippuu ongelman laadusta ja asiakkaan kunnosta sekä siitä, minkälaiseen terveyden tasoon asiakas on tyytyväinen.

Hoidon vaikutukset

Hoitovaikutukset ovat hyvin yksilöllisiä ja siihen vaikuttaa vaivan laatu, perimmäinen syy, kuinka kauan se on kestänyt, voimakkuus, myös hoidettavan peruskunto, ikä, elämäntavat, stressi sekä perintötekijöillä on merkitystä.

Akupunktiohoitoa on suositeltavaa käydä sarjassa vähintään 2-3 kertaa, jolloin hoidon vaikutusta on helpompi arvioida. Kehon alueiden toiminnan tasapainottaminen tarvitseen useamman hoitokerran etenkin jos tilanne on pitkittynyt.Toki jo yhden hoitokerran jälkeen voi olla mahdollista huomata hoidon hyöty. Keskustelu hoitajan kanssa auttaa ymmärtämään hoidon vaikutuksia ja kehon tapaa reagoida hoidon aiheuttamiin muutoksiin.

Vaikka et tuntisi huomattavia vaikutuksia hoidon jälkeen, se ei tarkoita, ettei hoito vaikuttaisi sinuun. Ihmiset reagoivat hoitoon eri tavoin ja kehon sisäisiä paranemisreaktioita voi olla hankala tunnistaa tai havaita.

Hoidon jälkeen

Akupunktiohoidon jälkeen särky voi ensin myös lisääntyä, mutta se poistuu 1-2 päivän aikana. Vaikutus voi tuntua heti hoidon jälkeen, tai hetken päästä. Hoidon jälkeen voi myös tuntua lämpimämmältä tai kylmemmältä, väsyneemmältä, pirteämmältä , myös vessassa voi joutua käymään useammin. Hoidon jälkeen on perinteisesti suositeltu välttämään alkoholia, saunomista, sekä raskasta fyysistä liikuntaa saman päivän aikana.

Kehon vahvimmat reaktiot ilmenevät normaalisti 3-4 päivän aikana hoidon jälkeen.Tänä aikana saattaa ilmetä epämiellyttäviäkin tuntemuksia, jotka tavallisesti kuitenkin helpottavat itsestään. Hoito aktivoi kehon luonnollisesti parantavia voimia. Tämä prosessi saattaa aiheuttaa väsyneisyyttä, oireiden pahenemista, vanhojen oireiden esilletuloa tai jopa uusien vaivojen ilmestymistä. Vaikutukset voivat tuntua sekä fyysisellä että tunnetasolla.

Jokaisen keho toimii ja reagoi eritavalla ja -voimakkuudella, näkyy hoidon vaikutuskin erilailla. Yksi saa paljon apua jo ensimmäisestä hoidosta, kun taas toinen huomaa muutoksen vasta kolmannen kerran jälkeen.